dissabte, 23 de gener del 2016

CARNAVAL DE TARRAGONA: IMATGE I CARTELL OFICIAL

La setmana passada es va presentar oficilament la imatge i el cartell del Carnaval de Tarragona 2016, creada per mi. Estic molt satisfet de resultat final, per la repercussió que està tenint i sobretot per la bona acollida que té, doncs sembla que agrada molt a la gent.

En primer lloc agrair als tècnics de l'Ajuntament que van pensar en mi, i en especial al seu esperit carnavalero ha contagiat el aquest cartell que avui presentem.

En la creació del cartell han confluït diverses idees que vull compartir amb vosaltres:

- Als tarragonins l'hivern sempre se'ns fa llarg, però per sort tenim el Carnaval, que suposa una explosió d'alegria i festa, un trencament absolut de la rutina. Per això aquest cartell va d'obrir la llauna i deixar que tot s'ompli de l'esperit festiu i transgressor del carnaval.

- Volia una imatge que fos única i exclusiva per a Tarragona, que reflectís allò més propi i genuí del carnaval tarragoní: les figures del Rei i la Reina, el foc dels diables, la Rua i les seves plomes i colors, la botifarra d'ou, la bóta en flames, la coca de llardons o l'enterro de la sardina.

- També volia plasmar l'esforç de totes els entitats que s'impliquen en el Carnaval, representades en els personatges que s'encarreguen d'obrir la llauna.

- Per últim, i a tall d'anècdota, feia temps que volia dissenyar una llauna de sardines, sobretot des de que vaig visitar un curiós museu a Noruega dedicat a les sardines enllaunades, vaig quedar fascinat pels centenars d'etiquetes antigues i , per estranyes connexions que a vegades fa la imaginació, el carnaval de Tarragona m'ha permès fer-ho.

Salutacions a tothom, i no puc acabar aquestes línies sense proclamar:

Llarga vida a la República del Rei i Reina Carnestoltes i visca Tarragona !!!
Recull de premsa:
tarragona.cat
tarragona cultura
carnaval de tarragona 
tarragona radio
tarragona diari.cat
el circ de tarragona
diari de tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada